Adevărul despre handmade

O doamnă a vrut să cumpere o rochie frumoasă croșetată de către un artizan, care facuse cu adevarat o piesă uimitoare, dar care își valorificase piesa la un preț destul de mare”.

Doamna a considerat ca prețul este foarte mare și a abordat artizanul spunându-i: ” Vreau să cumpăr o rochie de la tine, dar cred că prețul este prea mare . ” Artizanul a fost surprins, dar a răspuns: ” Bine , cât de mult crezi că ar trebui să coste ? ” Doamna a răspuns: ” Cred că ar trebui să fie de ” X ” , pentru că firul te costa atât … , și panglicile atât de mult, și nasturii atât de mult. Chiar am luat în considerare în preț si foarfeca. “

Prețul final al doamnei era mult mai mic decât costul inițial cerut de către artizan, însă acesta a spus ok. Într-o săptămână voi trimite rochia către tine! ” .

Clienta este foarte mulțumita de ea însăși și nu poate rezista tentației și spune tuturor prietenilor ei, ce afacere fabuloasă a negociat și cât de inteligentă este ea, și că într-o săptămână, ea va avea rochia.

O săptămână mai târziu, coletul ajunge într-o cutie frumos ambalată. Deschide și în interior găsește firele, panglicile, nasturii chiar și foarfeca .

Furioasă contactează artizanul întreabăndu-l ” Cum ai putut să-mi faci asta ? Am discutat despre o rochie și tu mi-ai trimis o cutie plină de fire, panglici, nasturi și foarfece ? !

Artizanul răspunde în liniște ” Draga mea, ai primit exact ceea ce ai plătit, în cazul în care crezi că ceva lipseste, trebuie să plătesti pentru acesta .

” Moral de poveste, atunci când vă cumpărați lucruri handamde nu cumparați doar materialele pe care le foloseste artizanul – ci cumperi timpul, efortul, dragostea și daruirea acestuia pentru produsul finit!”

articol preluat de pe un forum

No Comments

Leave a Comment