Ce este Hygge?

Hygge (se pronunță „hoo-ga”) este un termen danez fiind considerat unul din cele mai populare cuvinte utilizate in 2016 conform dictinarului Oxford. Acesta inseamna un stil de viata bazat pe placeri simple in compania celor dragi. Poate si din aceasta cauza, danezii sunt cei mai fericiti oameni din lume, pentru ca sunt capabili sa aprecieze lucrurile marunte din viata si stiu ce inseamna un trai confortabil.

Hygge este sentimentul pe care il ai atunci cand te simti bine si esti fericit, iar un lucru simplu si marunt iti poate aduce bucurie.

Iarna este considerat cel mai hygge anotimp al anului. Deoarece aceste zile friguroase se asociaza cu:

Lumanari aprinse. In serile intunecate de iarna, lumina lumanarilor poate inlocui lumina puternica a unui bec si poate crea un refugiu confortabil in casa.

Bauturi calde. Poate fi o cana de ceai aromat sau ciocolata calda, o cana de vin fiert. Optional pot fi si niste prajiturele.

Textile moi. Un pulover/vesta, ciorapi pufosi si calzi, perne, paturi.

Mancare home-made. O mancare simpla gatita cu dragoste si responsabilitate in casa e un obicei frumos si sanatos impartit cu cei apropiati.

Hobby-uri pe care le poti face in casa. Acum e momentul sa faci diverse lucruri care iti plac. Poate fi tricotat, scris, gatit, etc.

Amintiri placute. Inconjoara-te cu imagini preferate, amintiri, suvenire, astfel te poti bucura de acel sentiment cald de fiecare data cand te uiti la ele.

Un semineu cald

Poti incerca chiar sa acorzi mai putin timp pentru ecrane. Fie ca e vorba de televizor, calculator, tableta, telefon. In schimb poti opta pentru o carte, jocuri, discutii, plimbari.

Pentru mine, astfel de momente sunt hygge.

Ca remediu pentru raceala, medicii danezi recomanda “ceai si hygge” .

Sursa: http://www.idealhome.co.uk

Photo by Valentyn Volkov / Alamy (featured image)

 

No Comments

Leave a Comment