Decorațiuni simple de Crăciun în casa ilna

Anul ăsta în casa ilna nu există brad nici natural, nici artificial, deși mă gândeam să fac rost de niște crenguțe de brad și să le pun măcar în vas cu apă. În schimb am aplicat o altă idee. Am improvizat brăduți din crenguțe, împodobiți cu fulgi croșetați, rondele de portocale, nuci și câteva ornamente decupate din lemn.

Mie mi se pare plictisitor să urmezi aceiași pași an de an – să împodobești un brad cu aceleași decorațiuni și să pui niște luminițe. Bineînțeles că și astea se mai pot adapta, modifica, dar totuși .. parcă te-ai săturat, părca vrei ceva nou, dar nici să cheltui mulți bani sau timp. O alternativă e să-ți pui imaginația la contribuție și să creezi ceva cu propriile mâini, ceva diferit de ce a fost până acum. Eu asta am ales să fac. Am vrut ceva simplu din elemente cât mai naturale și accesibile – crenguțe, hârtie, ață.

Crenguțele le-am adunat de prin pădure într-o zi caldă de toamnă. În timp ce unii căutau ciuperci și chiar aveau ceva în pungi, eu mă uitam după crengi. Cât de atentă n-aș fi fost, eu n-am văzut nicio ciupercă, în schimb am adunat un braț de crengi (să am de unde alege cele mai potrivite pentru ceea ce aveam de gând să fac din ele). Iată ce a ieșit:

Nu contează cum alegi să-ți decorezi casa, fie că optezi pentru brad natural sau artifical, cu multe decorațiuni, sau ceva alternativ, important este să-ți placă ție și familiei tale și să te simți bine în atmosfera creată. Pentru mine mai puțin, mai simplu, cu diferite lucruri create cu propriile mâini sau de cineva drag înseamnă mai mult.

No Comments

Leave a Comment