Fă ceva…orice!

De ce e necesar să înveți și să experimentezi ceva nou în fiecare zi?

De ce să faci ceva ? dacă poți să cumperi ușor un lucru.

De ce să înveți să gătești ? dacă poți să ieși să mănânci în oraș.

Pot urma mai multe astfel de “de ce-uri”. Însă eu am găsit unele răspunsuri la ele.

Făcând ceva încurajezi creativitatea

Poate nu te consideri o persoană creativă și atribui creativitatea doar artei sau artiștilor. Creativitatea însă e utilizată și de oameni de știință, bucătari, politicieni, antreprenori, etc. E despre abilitatea de cum poți rezolva o anumită problemă. Obiceiul de a face ceva ne determină să schimbăm un “nu pot” în “ce dacă…”. Eu de multe ori îl aplic pe “ce dacă…” și de foarte puține ori dau greș (poate sunt o norocoasă 🙂 ). Mie îmi place să fac lucruri sau să i-au o decizie abătându-mă de la anumite reguli.

Făcând ceva capeți încredere în sine

Cu toții ne simțim mai puțin încrezători uneori. Pot exista o mulțime de momente când nu te simti bine în pielea ta și astfel devii frustrat. Dar în asemenea clipe poți alege să faci ceva. Orice ce ar putea să-ți provoace plăcere. Iar atunci când observi rezultatul, te simți mult mai bine.

Este ceva unic și personal atunci când faci ceva cu propriile mâini

Atunci când încerci să faci ceva cu propriile mâini, indiferent dacă este vorba de un cadou, un obiect de interior, o prăjitură, tu de fapt mai creezi și o poveste în spate, adaugi și o părticică din sufletul tău. Nu neapărat să creezi ceva de la zero. Poți cumpăra produse din magazin, însă poți adăuga ceva personal, iar într-un final să obții un lucru inedit.

Făcând ceva poți descoperi talente ascunse

Poți să fii surprins să descoperi că un anumit lucru/ proces îți poate provoca plăcere. Citisem diverse cazuri când cineva și-a descoperit pasiunea accidental sau din curiozitate făcând ceva. Un talent îl poți descoperi doar atunci când încerci să faci ceva. Nu doar să visezi, ci să acționezi. Cel puțin eu asta încerc să fac și consider că pentru început ai nevoie de curiozitate, ambiție și curaj. Odată descoperit, talentul poți să îl dezvolți.

Poate că te afli într-un moment când ai umplut agenda cu idei despre lucruri pe care vrei să le faci sau despre proiecte la care vrei să lucrezi, dar nu ai avut curajul să începi, sau timp (asta poate fi o scuză pe care să o folosești mereu), sau ambiție. Nu e târziu nici acum să o iai de la capăt și să începi să faci ceva … orice.

No Comments

Leave a Comment