Macrame – model simplu și ușor pe care-l poți face singur/ă

Ce mai poți face cu câteva fire de ață și o ramură? Iată:

Macramé e o lucrare făcută de mână din fire de ață care sunt împletite și înnodate.

Prima dată când am încercat să fac un macrame a fost foarte demult, prin generală. Cred că văzusem o bufniță sau un suport pentru flori într-o revistă :), nu mai știu exact. Am folosit ața pe care am găsit-o în casă, probabil era iută. Eram încântată de lucrarea văzută și voiam să fac și eu la fel. Cred că mi s-a părut complicat atunci sau ața nu era bună că am abandonat, dar măcar am încercat :). Atunci aflasem și de acest termen.

Abia acum am luat-o de la capăt. De această dată am fost încântată de modele simple care poți să le agăți de perete. Acum e mult mai ușor, poți găsi o ață potrivită pentru un astfel de proiect, dar mai ales poți învăța foarte ușor din video-urile de pe Youtube, imagini de pe Pinterest.

Macrame-ul e un obiect ce se poate realiza foarte simplu, însă are o valoare mai mare atunci când e făcut cu propriile mâni. Nu ai nevoie decât de 2 materiale, al 3-lea e opțional

Aici găsești explicația cum se fac cele mai simple și utilizate noduri: Tutorial video

Inițial am zis că o să-l fac după un model sau o combinație între două. Însă după ce am învățat nodurile de bază, pur și simplu am lăsat mânile să lucreze. Rezultatul l-am văzut doar la final.

No Comments

Leave a Comment