Organizare eficienta a unui spatiu mai mic

Cat de paradoxal nu ar fi, insa pentru unele persoane, numarul metrilor patrati existenti intr-un apartament parca niciodata nu ar fi suficienti, astfel incat sa incapa toate lucrurile de care ar avea nevoie. Insa chiar si intr-un spatiu mic, se poate crea un interior confortabil si armonios. Iata cateva tehnici:

  • un efect vizual de crestere a spatiului se poate obtine daca alegi nuante deschise si calde atat pentru pereti, podea, cat si pentru mobila. Insa pentru a nu crea un efect de monotonie, poti utiliza accente de culoare pentru decoratiuni, unele elemente de mobilier.
  • utilizeaza oglinzi, suprafete lucioase
  • fara mobilier din lemn masiv
  • fara candelabre, pendule voluminoase
  • fara covoare mari
  • opteaza pentru rafturi deschise sau usi din sticla
  • cat mai multa lumina naturala (te poti lipsi de perdele si draperii sau poti opta pentru unele in culori deschise, vaporoase sau storuri)
  • scapa de lucruri pe care nu le mai utilizezi. Foarte des intr-un apartament poti gasi lucruri inutile care ocupa spatiu. Inca mai predomina prostul obicei de a nu le arunca, deoarece exista convingerea ca s-ar putea sa ai nevoie de ele in viitor. Daca insa nu te poti desparti de un obiect, poti sa-i redai o noua utilitate, depinde de imaginatia fiecaruia.
  • analizeaza mobilierul de care ai nevoie. Poti opta pentru unul multifunctional (masa plianta, pat cu loc de depozitare, canapea extensibila)

In dormitor se poate utiliza ca loc de depozitare spatiul de sub pat, deasupra sau de langa. spatiu depozitare sub patspatiu depozitare sub pat_01dulapuri dormitor

In bucatarie, in locul unei mese spatioase care ocupa mult loc, poti sa optezi pentru una plianta si sa o folosesti doar atat cat ai nevoie. Iar atunci cand ai musafiri, sa o desfaci. Si spatiul de langa geam poate servi un loc pentru o masuta sau loc de depozitare.spatiu mic in bucatarie

In locul scaunelor si fotoliilor poti folosi perne si pufuri. Cand nu ai nevoie de ele, le poti depozita intr-un cos, sub o masa sau in lada de depozitare a canapelei.perne_pufuri

  • gaseste spatii neutilizate (unghere, ariile mici) si poti pune niste etajere/rafturispatii mai putin utilizabile

Disayn-malogabaritnih-kvartir-48locul de sub geam poate servi drept masa, birou, loc de depozitare pentru diverse lucruri, loc de relaxarespatiu de sub geam Utilizarea eficienta a spatiului este insa un concept destul de larg, de multe ori, in functie de obiceiurile proprietarilor, stilul de viata, preferințele de gust, mentalitate. Cu toate acestea, lucrurile simple, multifunctionale puse la locul potrivit ne dau senzatia de ordine, spatiu suficient si libertate de miscare in propria casa.

Surse : happymodern , pinterest

No Comments

Leave a Comment