Panou suculente

O altă dorință pe care o aveam era să am un panou cu plante suculente. Puteam să încerc să-l fac din plante reale sau să găsesc o alternativă (văzusem mai multe imagini cu plante create din hârtie și fetru). Avantajul plantelor create din diverse materiale e că ai mult mai puțină grijă de ele față de unele vii care trebuie să le uzi, tunzi, eventual să plantezi altele.

M-au inspirat aceste imagini cu plante create din hârtie și fetru:

Stânga : Plante quilling………………………………… Dreapta: Plante din fetru

 

Plante din hârtie decupată

 

Și cum mie îmi este mai la îndemână hârtia, am ales să fac suculente în tehnica quilling (cele create prin decupaj necesită un carton mai special și intrumente diferite).

Am început să schitez dimensiunile și să aleg locul unde să pun panoul. Într-un final m-am hotărât și m-am apucat de lucru. Plantele îmi era simplu să le fac. Am avut nevoie doar de timp și răbdare. Apoi a mai trecut un timp până am găsit pietrele potrivite (voiam să pară cât mai real). Și în sfârșit sarcina cea mai grea – cum lipesc petricelele mici să țină? doar vreau panou care să fie agățat de perete. Am încercat cu adezivul cu care am lipit și pietrele de la șemineu. Iarăși timp, răbdare și  migală. A funcționat, se țin bine.

Suportul și rama sunt făcute tot manual, din lemn, după dimensiunile pe care le-am vrut.

Ca să obții un aranjament de impact, trebuie ca toate piesele se fie selectate, adunate și potrivite. În această etapă e nevoie de o răbdare de fier. Eu am avut-o și am obținut ce mi-am dorit.

Mai jos sunt câteva imagini cu inspirații de aranjament cu flori vii. Cu siguranță un model își va găsi loc în casă.

Surse poze : pinterest

No Comments

Leave a Comment