Perete-galerie

Atunci când m-am hotărât să fac o galerie de perete, nu am avut o listă în față cu anumite reguli și pași de urmat. Pur și simplu văzusem de-a lungul timpului mai multe imagini cu diferite aranjamente și mi-am format ideea cum să arate o astfel de galerie (cel puțin cum mi-ar plăcea mie să arate).

Poate unele persoane pot să creeze o galerie în mod diferit, eu însă am pornit de la achiziția unor rame, fără să știu exact ce o să pun în ele, ideile au venit pe parcurs. După ce le-am terminat și aranjat, am găsit un articol cu câteva criterii în crearea unei galerii de perete. Ca să vezi, multe s-au potrivit cu ce mi-a ieșit mie.

Alege paleta de culori pe care vrei să o vezi

Pentru a nu crea o imagine obositoare și stufoasă, poți opta pentru 3 culori principale și câteva secundare (eu am ales alb, galben, negru), apoi roșu, albastru, verde.

Diferite tipuri de artă

Încearcă să alegi diferite tipuri de artă, dar care să aibă și dimensiuni diferite și să le combini pentru a crea o imagine interesantă. Eu am ales tipografie, desen, quilling (câte 2 perechi din fiecare). Toate sunt făcute de mine.

Înramează lucrările

În funcție de tipul lucrării, alegi și o ramă potrivită. Există posibilitatea ca o ramă să se potrivească cu decorul camerei, însă nu și cu lucrarea din interior. Eu am ales rame simple de diferite dimensiuni în alb și negru. Lucrările le-am făcut ulterior după ce am cumpărat ramele. Știam sigur că vreau să fie lucrări simple.

Crează un aranjament

După ce ai înrămat lucrările, pune-le în diferite moduri pe podea și vezi cum se potrivesc mai bine. Trebuie să ții cont și de dimensiunea spațiului a peretelui pe care o să le agați, astfel încât să nu fie prea înghesuite (e nevoie și de un metru când le aranjezi).

Adaugă un element diferit

Pe langă rame, poți agața și oglinzi/ceasuri/dream catcher/pălării/coliere/flori uscate/diverse figurine – fii creativ și vezi ce se potrivește cel mai bine. Eu am ales o pânză canvas cu elemente quilling.

Verifică aranjamentul creat direct pe perete

Înainte de a bate cuiele, poți confecționa din carton/hârtie exact dimensiunile ramelor și cu ajutorul unei benzi adezive să le lipești de perete. Eu nu am făcut asta, de aceea nu e chiar la linie dimensiunea între rame J

Înălțime

Nu există o regulă la ce înălțime pot fi agățate ramele, important să nu fie nevoie să te apleci sau să te ridici atunci când le privești. O înălțime potrivită ar fi undeva la nivelul ochilor. De asemenea între rame distanța trebuie să fie mai mare de 5 cm.

în oglindă

No Comments

Leave a Comment