Pernuțe decorative din fulare

De ceva timp pe lista mea tot așteaptă să fie făcute diverse lucruri noi, pe care vreau foarte mult să le am și eu în casă. Uneori e nevoie de timp mai mult doar pentru a aduna toate materialele necesare, căci procesul de creare devine mai ușor atunci când ai totul la îndemână plus încăpățânarea de a le face. Alteori e nevoie de momentul potrivit (ai materiale, dar îți lipsește acea sclipire ca să-ți iasă rapid ceva ce îți dorești. Mie mi s-a întâmplat și așa.).

Azi e despre două pernuțe decorative făcute din fulare.

Poate că ai un fular pe care nu-l mai vrei/te-ai săturat să-l porți sau ai găsit unul fain la un magazin sh, îl poți întrebuința în alt scop față de menirea lui, exact așa cum am  făcut eu. Am creat două modele de pernuțe decorative. Una clasică și cealaltă mai diferită, în formă de noduri.

Aveam o pernă mică care stătea în dulap și își aștepta o față. La fel făcea și un fular pe care l-am luat pentru acest scop, să fie desfăcut și făcută o față de pernă din el. A stat ceva timp, ca într-o zi să-mi amintesc de el. M-am gândit că poate rezolv mai ușor, să nu fiu nevoită să-l desfac, ci să-l cos pe margini, dacă lățimea se va potrivi cu perna. Însă dimensiunea pernei s-a dovedit a fi puțin mai lată. Hmm, înseamnă că totuși va trebui să-l desfac, mi-am zis eu. În acel moment însă mi-a venit o altă idee (sclipirea de moment) – să văd dacă îmi iese să înfășor perna cu tot fularul, acesta fiind destul de lung și fără să cos nimic. Mi-a reușit și mi-a plăcut ce a ieșit, extrem de simplu și usor, exact pe dimensiunea pernei.

Al doilea model de pernuță e mai migălos, dar s-a meritat timpul petrecut pentru creare lui. La fel am luat un fular, de această dată elastic. L-am tăiat în jumătate, l-am unit și am cusut marginile astfel încât să obțin un tub lung. Apoi l-am căptușit cu umplutură pentru perne, am cusut marginile și i-am dat forma de nod (toate instrucțiunile se găsesc pe net).

Pernuțele și-au găsit locul lângă celelalte.

No Comments

Leave a Comment