Șemineu făcut de noi

Pe lista lucrurilor necesare pentru casă a fost pus și un șemineu. Chiar dacă nu avem posibilitatea să avem unul adevărat, măcar să fie unui electric/decorativ. Voiam să existe un astfel de loc în încăpere unde putem să avem o stare de bine, de căldură și confort, unde mi-ar plăcea să-mi petrec timpul cuibărită sub o pătură, cu o carte în mână și cu o ceașcă de ceai alături îndeosebi în zilele reci de afară.

Inițial am zis să cumpărăm unul. Am văzut câteva modele prin magazine, dar nu am fost mulțumită – nici de felul cum arătau, dar mai ales de prețul cam mare. În schimb am putut să îmi fac o idee de cum ar trebui să arate, ce dimensiuni ar fi potrivite. M-am gîndit mai bine și am hotărât că nu avem nevoie de unul cumpărat de-a gata, ci de unul făcut exact după dorința și nevoile noastre. Am făcut schița, am mai căutat modele care pot fi făcute acasă și am așteptat momentul potrivit ca să ne apucăm de lucru.

Știam că trebuie să fie un model simplu și să se integreze perfect în încăpere. Am ales să facem un șemineu decorativ, dar și util (spațiul din interior va servi drept spațiu de păstrare a diverselor lucruri), iar în exterior putem să folosim mai multe lumânări pentru a crea atmosfera de lumină și cald.

Am ales lemnul, l-am taiat după dimensiunile dorite și treptat am început să construim. Pentru partea din spate am ales piatră murală. Nu știam exact dacă reușim să le lipim, cum o să stea. Am zis să încercăm, vedem ce iese, dacă nu, asta e, găsim altă soluție. A ieșit exact cum trebuie :).

E un sentiment foarte plăcut când vezi cum ai reușit din câteva scânduri, cuie, piatră să obții cu propriile mâni produsul final pe care l-ai dorit.

Un lucru făcut în casă, care a necesitat mult timp pentru a fi realizat, e întotdeauna mai hyggeligt (daneză) decât unul nou cumpărat.

No Comments

Leave a Comment