Simplitate, luminozitate si frumusete in decorul interior

Culoarea alba folosita ca piesa de baza in decorul interior este asociata deseori pentru multi romani cu un spital. Chiar daca locuiesc in spatii mici, ei opteaza pentru altceva: nuante combinate de bej, wenge, maro inchis. De ce? Un raspuns ar fi “sa nu se murdareasca repede” sau poate aceste combinatii sunt considerate cel mai potrivite pentru amenajare (nu stiu, presupun).

Eu am insa alte preferinte, ma atrage din ce in ce mai mult culoarea alba in interior, in deosebi stilul scandinav. De ce? Pentru ca imi da senzatia de spatiu mai mare, de aerisire, de simplitate, de frumusete. Peretii si mobila in culori deschise reflecta lumina naturala, iar stilul acesta de decor devine vesel si calm.

Pe un fundal alb putem crea accente de culoare, fie prin flori naturale, carti, portrete/tablouri, perne, vesela și chiar produse alimentare. Petele de culoare vor fi mai vibrante pe un fundal alb, oferind o senzatie de buna dispozitie.

E bine sa alegi lucruri de care chiar cu adevarat ai nevoie, sa pui accentul pe functionalitate si sa renunti la lucrurile in exces. De ce sa umpli casa cu dulapuri? daca poti sa alegi un pat cu loc pentru depozitare sau cu o tablie; cu covoare mari? daca poti opta pentru niste traverse sau covorase mai mici; de ce sa acoperi geamurile cu randuri de perdele si draperii? cand poti sa le inlocuiesti cu niste storuri simple sau chiar sa le lasi fara (dar asta e mai greu, trebuie cumva sa te ascunzi si de vecini J). dormitor

cate dimineti luminoase le vezi cand deschizi ochii in astfel de dormitordormitor1living181f0732e57140da91063997afb3fee53cb625016a1003f510e970198af5d5e49

nelipsita biblioteca cu multe, multe carti colorate

Studio2un birou la care sa muncesti cu drag

Bucatarii-albe-Designist-8in astfel de bucatarie se pot face multe bunatati

Bucatarii-albe-Designist-10

Modul de amenajare a interirului construieste o stare si iti spune despre personalitatea ta si a casei tale.

Indiferent de stilul optat, locuinta trebuie sa redea niste emotii – siguranta, confort, regasire, bucurie, liniste sufleteasca.

surse photo: myscandinavianhome , idainteriorlifestyle , pinterest

No Comments

Leave a Comment