Termeni utilizați în decor interior

Dacă ești interesat(ă) de lumea designului și decorului interior, trebuie să cunoști acești termeni:

Institutul Pantone: Expertul în culoare

Cum pot ști numele corect a oricărei nuanțe de culoare și să găsesc combinația perfectă? Pantone Color Institute are întotdeauna un răspuns! Expertiza sa este punctul de plecare pentru industria textilă și de design, arhitectură, pictură și în alte domenii creative. În plus, în fiecare an una sau două culori sunt alese culorile anului: în 2017 a fost aleasă culoarea GREENERY (15–0343), care sugerează o apropiere de natură.

Upcycling – o noua utilizare a lucrurilor vechi

E un mod creativ, economic și ecologic de a reutiliza diferite materiale aparent nefolositoare și de a crea lucruri noi cu ele. Mini florariu din becuri, cutii goale din care pot fi create suporturi pentru lucruri mici, platouri din tăvi și farfurii, fețe de perne din haine, mobilier din paleți… Exista resurse nelimitate pentru mințile creative!

Efectul de patină

E un efect de învechire a oricărui obiect de interior. Această antichizare îi poate adăuga volum, o textură deosebită, un farmec aparte.  Patinele se pot aplica pe o gamă foarte variată de materiale: lemn, pânză, tapet, sticlă, furnir, beton, metal, PVC etc.

Suprafața pe care se dorește de aplicat efectul de patină trebuie să fie curată, să nu conțină resturi de materiale, praf, ulei sau grăsime. Grunduirea este recomandată pentru materiale poroase sau lucioase.

Suculente

Sunt plante mici care își păstrează în frunze apa mai mult timp decât florile obișnuite, ceea ce le face ușor de întreținut și ușor de decorat interiorul cu ele. Datorită simplității și întreținerii ușoare, plantele pot fi plasate oriunde în casă.

 

Platouri cu picior

Cu un nivel sau mai multe, platoul cu picior, este nu numai un suport frumos pentru diferite alimente, dar și un accesoriu foarte simplu și elegant pentru prezentarea diferitelor obiecte de decor (de exemplu pentru parfumuri, mici accesorii, lumanari, ghiveciuri). Îi poți găsi întrebuințări oriunde prin casă. Un astfel de platou îl poți confecționa din alte lucruri de care nu ai mai avea nevoie: farfurii, tăvi, pahare, suport pentru lumânare.

La mine unele lucruri deja și-au găsit altă întrebuințare și mereu caut câte ceva care sa îl pot refolosi.

Nu mă conduc după trenduri, însă culoare verde mă încântă, pe listă sunt în așteptare mai multe plante verzi inclusiv suculentele și un platou 🙂

Sursa , imagini

No Comments

Leave a Comment