Ultraviolet, cum o pot utiliza în decor

Am mai zis că nu mă conduc după trenduri de culori, iar culoarea ultraviolet aleasă de Pantone ca fiind vedeta anului 2018 chiar nu e una preferată. Este o nuanță care iese cu ușurință în evidență, e o culoare puternică, provocatoare, iar mie îmi plac mai mult nuanțele pale.

Experții Institutului analizează tendințele în modă, cultură, interioare și pe baza analizei anunță ce va fi la modă anul viitor. Ei nu declară doar culoarea anului, ci oferă și o explicație în profunzime despre motivul pentru care a fost ales.

Trăim într-o lume în care e nevoie de inventivitate și imaginație. […]De la explorarea noilor tehnologii şi a unei părţi mai mari din galaxie, la exprimarea artistică şi reflecţia spirituală, culoarea violet reprezintă ceea ce urmează să vină”, a spus Leatrice Eiseman, director executiv al Institutului.

Nuanța de violet face aluzie la misterele cosmosului, exprimă originalitate, ingeniozitate și promovează o gândire orientată către viitor.

Chiar dacă e o nuanță energică și provocatoare, eu cred că pot să o aduc ușor în casă prin câteva elemente și accente simple fără a face mari schimbări (vopsit pereți, covoare, tapițerie canapea).

Se poate regăsi în florile naturale. De exemplu, brândușe, levănțică, violete.

sau în cele create din alte materiale: hârtie, fetru..

fructe, legume, dulciuri.. Da, pot crea si ele o pată de culoare temporar.

Pot utiliza câteva lumânări în această nuanță. Sau pot găsi niște sticle/vaze (o altă variantă să vopsesc una)

Pot folosi această culoare combinată cu altele în diferite decorațiuni simple, folosind ață, nasturi, pene.

postere simple, care ulterior pot fi schimbate

lenjerie de pat, perne și pături..

alte obiecte de interior (pentru cei care chiar le place această nuanță)

Câteva combinații de culori, folosind ultraviolet:

sursa imagini : pinterest

No Comments

Leave a Comment